|
Страници: [1] 2 3 ... 7
|
 |
|
Автор
|
Тема: Трендафилов - Господинов във в. "Култура" (Прочетена 7767 пъти)
|
Egon
Homo Admin
Homo Contextus
Неактивен
Публикации: 5222
|
|
|
|
|
|
Активен
|
" При фантазиите най-трудното е не да ги измислиш, а да ги запазиш, обикновено се разпадат от само себе си " - Хавиер Мариас
|
|
|
|
Novelle
|
Аз съм категорично против писанията на Трендафилов по този повод.
Мисля, че той има някаква фиксация върху Господинов, не ми е известно защо. Както съм казвала и в друг контекст, намирам за проява на лош вкус и лична слабост търсенето на скандал като начин за привличане на внимание.
|
|
|
|
|
Активен
|
Любимият ми има кал под ноктите.
|
|
|
prometeo
Гост
|
Нищо драматично. По цял свят има дразги между критици-писатели.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Novelle
|
Все пак е дразнещо - какво да направи човек, ако насреща му упорито (вече няколко години поред, ако не се лъжа) някой го плюе и се сили да създава популярни клишета, базирани на неверна информация?
А ми се струва признак на критическа слабост да сипеш екстралитературни обвинения, вместо да се занимаваш по литературному с конкретните произведения. Моите уважения към Трендафилов (повече към жена му), ама като преводач се справя далеч по-добре, отколкото като критик, хеле пък актуален.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
prometeo
Гост
|
E, когато има неверна информация е друг въпрос. По повод фиксацията, някои писатели пък не спират да хулят Недялко Йорданов, Стефан Цанев и други. Което също е тъпо. Не че са ми любимци изброените. Абе много са сложни нещата.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Novelle
|
Кои? Аз рядко чета периодичната преса, освен когато някой не ми изпрати статията като линк :-)
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
juventus
|
Я, как можел да пише Георги Господинов - не-благо, да не повярваш  Само пак с тоя комунизъм, социализъм, капитализъм и прочие. Аз харесвам Владимир Трендафилов, защото пише остро, но е вярно, че има нещо като фиксация в случая. Сега прочетох израза "Образува ми се нещо като инат." Тоя момент го има понякога ... 
|
|
|
|
|
Активен
|
Black man given nation's worst job.
|
|
|
prometeo
Гост
|
Да, Господинов показа тестострон, това е симпатично. 
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Novelle
|
Айде, нищо общо няма с тестостерона. И аз мразя да оставам длъжна, и аз ли съм тестостеронна особа?
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
prometeo
Гост
|
Не, не си. Защо приемате всичко лично. Извън "Дневник" и "Литературен вестник" Господинов не е остър. Това си е мое мнение.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
Novelle
|
Шегувах се де, полузаспала феминистка закачка. Да, по принцип не е остър. А някои жени са - това беше всичко, което исках да кажа. Иначе, Юве, харесвам Трендафилов като преводач на Йейтс. Но не и като критик - според мен бабаитските пози са лошата страна на тестостерона. Не мисля, че е глупав - има ерудиция и възможности не по-малко от мнозина други, - но ме дразни лакомията да говориш на едро, пък подробностите и фактите вълци ги яли.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
juventus
|
Да, понякога си  И аз понякога също. И други хора (и мъже) също. Беше време да прочетем и нещо такова. Има го тоя потенциал у него, но аз последния път, когато му четох колонката в "Дневник" (вече и не помня кога беше) беше много овъртяно и накрая - нищо. Аз не смятам, че и там е остър, критичен - да, остър - не, а мисля, че има потенциал, виж каква статия е спретнал - с детайли, години, примери, спомени 
|
|
|
|
|
Активен
|
Black man given nation's worst job.
|
|
|
|
hubavez
|
Господинов не е остър.
Да, не е остър и е по-добър от Остър, и още по-добър ще става. Дай боже!
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|
So_HaPpY
|
Уфффф, защо тези хора вместо да бъдат едни добре пияни писатели се занимават с простотии.... Ето на това ако ми дадете отговор....
|
|
|
|
|
Активен
|
- Трите ви имена? - Пичка Ти Лелина!
|
|
|
|
Novelle
|
Не знам, Хубавецо, чак дотам не съм му фен. Тук не става въпрос за това. Някои неща ми допадат, други - не.
И какво, Юве - радваме се, когато някой се люти, затова ли е всичко? Сеир да става. Ама то неслучайно току някой заподскача с чук в ръката.
|
|
|
|
|
Активен
|
|
|
|
|